Het is weer raak: negentiende auto botst op poller Escamplaan

© Regio15
DEN HAAG - Opnieuw is er vrijdag een auto op de poller op de Escamplaan geknald. Volgens nieuwssite Regio15 is het de negentiende automobilist die de nieuwe verkeerssituatie niet begrijpt en op de poller botst.
Sinds twee weken staan de pollers op de weg naast het HagaZiekenhuis. Alleen ambulances en bussen mogen er doorrijden. Er staan verkeersborden om te waarschuwen voor de pollers, maar sommige automobilisten zien die dus over het hoofd en rijden door.
Rekening naar automobilist
Het is nog niet bekend hoe groot de schadepost is die de nieuwe pollers hebben opgeleverd. 'Het is in de meeste gevallen niet nodig dat de pollers er opnieuw in worden gezet’, zei wethouder Robert van Asten eerder. ‘Vaak kan het gelukkig worden afgedaan met een kleine reparatie.'
Hij zei ook dat de rekening voor de reparatie niet naar het stadhuis gaat maar naar de automobilist die de schade heeft veroorzaakt. ‘Als gemeente hebben wij ons uiterste best gedaan mensen te waarschuwen. Wij verhalen de schade op de persoon die erbovenop heeft gezeten. Diegene is daar zelf verantwoordelijk voor.’

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!