Honderden liters brandbare vloeistof in woning Segbroek: 'Hier is een ramp voorkomen'

Handhavingsactie in Segbroek
Handhavingsactie in Segbroek © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Dankzij een grote handhavingsactie in Segbroek heeft de Haagse Pandbrigade een mogelijke ramp voorkomen. De dienst deed donderdag een schokkende ontdekking: in een woning lag 850 liter brandbare vloeistof opgeslagen.
Het ging om een grote handhavingsactie waar de gemeente, politie, douane, Openbaar Ministerie, NVWA, Stedin, HTM, brandweer en de Inspectie Leefomgeving en Transport bij betrokken waren. De actie had drie specifieke gebieden als focus: de Weimarstraat, Beeklaan en de Zevensprong.
De douane en politie zullen proces-verbaal opmaken, omdat het hier vermoedelijk gaat om accijnsgoederen. Vanwege het brandgevaar zijn de vloeistoffen direct door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. 'Door goede samenwerking tussen verschillende diensten is hier mogelijk een ramp voorkomen', meldde de gemeente.

9.000 illegale sigaretten

Bij een controle in horecazaken en coffeeshops deden de handhavers een andere bijzondere ontdekking: bij een zaak lagen maar liefst zestig flessen lachgas opgeslagen.
Handhavingsactie in Segbroek
Handhavingsactie in Segbroek © gemeente Den Haag
Bij de handhavingsactie in Segbroek nam de politie bijna 9.000 illegale sigaretten in beslag. De bestuurders van de twee auto's waar de politie de illegale waar vond, betaalden 3.900 euro voordat zij hun weg konden vervolgen.

Lachgas en drugs

Bij deze actie hield de politie in totaal vijf personen aan. De verschillende diensten controleerden honderden voertuigen en personen. Tientallen automobilisten kregen een bekeuring voor het overtreden van de verkeersregels. De politie hield twee daarvan aan voor rijden onder invloed, één persoon stond bij de politie gesignaleerd voor DNA-afname.
Handhavingsactie in Segbroek
Handhavingsactie in Segbroek © gemeente Den Haag
Tijdens de verkeerscontrole legde de diensten ook beslag op zes flessen lachgas en drugs. Van de 126 bromfietsen en scooters die zijn gecontroleerd, kregen 32 bestuurders een boete omdat zij een overtreding hadden begaan. Tien bromfietsen mochten helemaal niet meer verder rijden.

Wielklemmen

De komende weken kunnen 126 voertuigbezitters nog een nafheffing verwachten, omdat zij niet betaalden voor hun parkeerplek. Bij drie auto's zette de politie een wielklem.
Ook de weesfietsen zijn aangepakt: de handhavers verwijderden direct ruim zes fietsen en dertig andere fietsen worden binnenkort verwijderd, als ze niet in de tussentijd worden opgehaald.

Voor 23.600 euro beslag gelegd

Belastingzaken legde voor ruim 23.600 euro beslag. Negen mensen konden hun openstaande schuld direct betalen en zeven anderen kregen een wielklem op hun voertuig. Deze wordt was weggehaald als ze de schuld hebben betaald.
Verder kregen 76 reizigers van de HTM-trams in het gebied een boete, omdat zij geen geldig vervoersbewijs hadden. De boete hiervoor bedraagt 55 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!