Man opgepakt voor beschieten en laten ontploffen handgranaat bij restaurant

In de ruiten van het pand zitten kogelgaten
In de ruiten van het pand zitten kogelgaten © John van der Tol
DEN HAAG - De politie heeft een verdachte aangehouden voor het beschieten en het laten exploderen van een handgranaat bij een restaurant aan de Laan van Haamstede in Den Haag. Het gaat om een 33-jarige Rotterdammer. Hij werd woensdag door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald.
Op zondag 18 april dit jaar had rond 03.30 uur bij restaurant Chip Sigi een explosie plaats. De politie vond kogelhulzen op straat en er was een handgranaat tot ontploffing gebracht. Door de explosie raakte de horecazaak behoorlijk beschadigd. Daarnaast staken de vermoedelijke daders op de Henricuskade een personenauto, mogelijk de vluchtauto, in brand.
Zo'n twee kilometer verderop werd deze auto aangetroffen
Zo'n twee kilometer verderop werd deze auto aangetroffen © John van der Tol
'Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', laat de politie weten aan mediapartner Omroep West. De Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) sloot het restaurant eerder al vanwege het incident. 'Het gaat om een zeer ernstig geweldsincident waardoor de openbare orde ernstig is verstoord', liet een woordvoerder van de gemeente weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!