Extra borden geplaatst op Escamplaan om te waarschuwen voor de poller

DEN HAAG - Op de Escamplaan zijn tijdelijk extra grote borden geplaatst die waarschuwen voor de poller. Sinds begin juni is de verkeerssituatie veranderd en ligt er naast het HagaZiekenhuis een busbaan met pollers. Allerlei borden ten spijt, er zijn inmiddels al 24 auto's op geknald. Daarom staan er nu grote borden.
'Let op. Paal in wegdek', staat er op de grote borden langs de kant van de weg. Er stonden al verkeersborden die waarschuwden voor de poller en borden met een geslotenverklaring. Maar dat mocht niet baten.
Nadat een automobilist vorige week de hele poller eruit reed werden er nog pionnen neergezet en staan er verkeersregelaars. Sindsdien zijn er geen ongelukken meer geweest met de omhoogkomende paal.
Verantwoordelijk wethouder Robert van Asten (D66) zei vorige week in Haags Bakkie dat er wordt uitgezocht wat voor de Escamplaan de beste manier is, zijn dat gewoon de pollers of is het beter om er camera's neer te zetten. Dan worden automobilisten die over de busbaan rijden geflitst en krijgen een bekeuring.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!