Overlast van deelscooters Scheveningen: GO Sharing zet parkeercoaches in

Bewoners klagen over deelscooters die in de wijk worden geparkeerd
Bewoners klagen over deelscooters die in de wijk worden geparkeerd © Omroep West
DEN HAAG - Om het 'wildparkeren' van gebruikers van deelscooters op Scheveningen tegen te gaan, zet GO Sharing sinds kort parkeercoaches in.
'Zij staan daar om mensen te wijzen op parkeerplekken en aan te spreken als er asociaal wordt geparkeerd. Dat zijn de mensen die actief helpen bij het opvoeden van onze gebruikers', zegt Chris Peters tegen Editie NL.
Ook andere deelscooterbedrijven proberen het parkeergedrag te veranderen. Zo beloont Check. de scooterrijders voor netjes parkeren. ‘Met deze aanmoediging loont het voor gebruikers om na te denken over hun parkeergedrag en de scooter netjes achter te laten’, aldus Check. twee maanden geleden.

Coins

De beloning van Check. werkt als volgt: Iedere gebruiker beoordeelt hoe de scooter door de vorige gebruiker is achtergelaten. Bij een positieve beoordeling ontvangt de gebruiker een Coin. Bij tien Coins krijg je een gratis rit.
Den Haag telt drie aanbieders van deelscooters: Felyx, Check. en Go Sharing.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!