48 lachgasflessen gevonden in kofferbak

DEN HAAG - Handhavers hebben 48 flessen lachgas in beslag genomen. Tijdens een controle zagen handhavers in burger een overdracht van lachgastanks. De tanks werden van de ene in de andere auto gezet, meldt Handhaving Den Haag op Instagram.
De personen die daarmee bezig waren zijn staande gehouden en samen met de politie hebben de boa's de kofferbak gecontroleerd. Daar vonden ze de 48 flessen. In welke wijk dit precies was, is nog niet bekendgemaakt.
Volgens de website van de politie is vervoer van lachgas niet verboden, maar met meer dan twee kilo mag je niet de straat op. Als je meer dan twee kilo vervoert gelden er speciale regels. 'Dan gelden extra eisen voor het voertuig en de chauffeur, zoals ladingzekering, etikettering van de gasflessen en een specifieke opleiding. De meeste particulieren voldoen niet aan die eisen', zegt Arnoud van Vliet, Team Transport en Milieucontrole.
Lachgasverbod
Lachgas is al een tijdje populair om te gebruiken. Vanaf 1 mei geldt er in Den Haag een lachgasverbod. Je mag het op straat niet meer gebruiken of verhandelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!