Flitspalen neergezet op 'racebanen' Waldeck Pyrmontkade en Vaillantlaan

DEN HAAG - De beloofde flitspalen op de Waldeck Pyrmontkade en de Hoefkade/Vaillantlaan zijn neergezet door de gemeente. Binnenkort worden ze aangezet. Bewoners klagen al lange tijd over hardrijders op die wegen en wilden maatregelen.
'Autoraces en hufterig verkeersgedrag zijn dagelijkse praktijk', schreven ze vorige zomer in een brief naar de gemeente. Ook hebben bewoners last van harde muziek die uit de auto’s klinkt, getoeter, keihard optrekken, piepende banden, het negeren van zebrapaden en mensen die met lachgas op achter het stuur kruipen. 'Deze parade trekt dag en nacht aan ons voorbij.'
In april liet de gemeente weten dat er flitspalen komen. 'Snelheidsovertreders worden voortaan structureel beboet op deze beide plekken en de wetenschap dat de flitspaal er staat betekent vaak ook al veel verbeteringen in rijgedrag. De hoge snelheden op deze plekken waren veel te gevaarlijk', zei wethouder Robert van Asten (D66) destijds.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!