Minder geheime stukken: gemeente maakt meer informatie openbaar op speciale Wob-site

DEN HAAG - Op een speciale site van de gemeente is nu alle informatie openbaar naar aanleiding van Wob-verzoeken. Het moet zorgen voor meer openheid, minder geheime stukken en het moet makkelijker worden om informatie aan te vragen bij de gemeente.
Wob staat voor Wet openbaarheid van bestuur. Het betekent dat mensen meer informatie op kunnen vragen bij de overheid over bijvoorbeeld de besluitvorming. Wie meer informatie wil kan een wob-verzoek indienen, de overheid moet dan die info openbaar maken.
De gemeenteraad nam onlangs een motie aan voor meer openbaarheid. Op de site staat een overzicht van alle Wob-verzoeken. 'Door dit voorstel wordt de gemeente toegankelijker, overzichtelijker en transparanter', zegt Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Robert Barker. Samen met het CDA, de Haagse Stadspartij en de PvdA diende de PvdD het voorstel in.
De informatie op wob.denhaag.nl gaat over elk genomen Wob-besluit en de bijlagen vanaf 1 juli 2021 (de datum van het besluit). Vanwege de privacy zijn specifieke (persoons)gegevens onleesbaar gemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!