Politie schiet bij achtervolging: 'Ze lopen gewoon te knallen'

Politie schiet bij achtervolging: 'Ze lopen gewoon te knallen'
Politie schiet bij achtervolging: 'Ze lopen gewoon te knallen'
DEN HAAG - Op de Rossinilaan (Nieuw Waldeck) is woensdagavond geschoten bij een achtervolging. Buurtbewoners zagen de politie achter meerdere mannen aanrennen, daarbij werden enkele schoten gelost. Een van de agenten schoot in de lucht. Er zijn vier personen opgepakt.
De politie kwam af op een melding van een verdachte situatie. Een ooggetuige had rond 22.30 uur gezien dat meerdere mannen uit een voertuig renden, daarna hoorde de persoon meerdere knallen.
De agenten wilden verdachten staande houden, maar die zetten het op een lopen. 'Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, hebben de agenten meerdere waarschuwingsschoten gelost', laat de politie donderdag weten. Op beelden van buurtbewoners is te zien hoe agenten met getrokken wapen mannen achtervolgen.
Auto rijdt in op agenten
Tijdens het incident reed er ook nog een voertuig met hoge snelheid op de agenten af. Die konden nog net opzij springen. Ook die verdachte is aangehouden.
Er zijn uiteindelijk vier mensen opgepakt. Het gaat om mannen van 44, 43, 40 en 28 uit Sliedrecht, Den Haag en Zeist.' De politie is nog op zoek naar getuigen en camerabeelden.
De politie zette de omgeving af voor onderzoek. Bewoners van Nieuw Waldeck hebben enige tijd de wijk niet kunnen verlaten met de auto.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!