Werkzaamheden en omleidingen voorbij: Zeeheldenkwartier weer goed bereikbaar

Piet Heinplein
Piet Heinplein © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Na maanden van werkzaamheden en omleidingen in het Zeeheldenkwartier zijn de wegen zoals de Elandstraat en het Piet Heinplein vanaf vandaag weer bereikbaar.
Vanaf eind mei werd verkeer omgeleid voor de werkzaamheden. Er zijn voorbereidingen getroffen voor de verbouwing van het Piet Heinplein. Zo werden de leidingen voor de stadsverwarming en elektriciteit verplaatst en hoogspanningskabels verlegd.
De bruggen uit 1902 en de houten fundering van de kademuren bij het plein moeten worden vervangen. Door een bacterie in het water zijn de houten palen aangetast. Ook maakt de gemeente de gracht onder het plein weer open.
Piet Heinplein
Het Piet Heinplein krijgt een totale make-over. De overdekking van de gracht tussen de twee bruggen in verdwijnt, hierdoor wordt de gracht weer zichtbaar zoals vroeger. Ook komt er een plek waar (rondvaart)boten kunnen aanleggen.
Veel voorbereidend werk is nu gedaan. Het werk aan de bruggen, kades en het plein begint in het eerste kwartaal van 2022. Begin 2024 moet het nieuwe plein klaar zijn.
Nieuwe situatie Piet Heinplein
Nieuwe situatie Piet Heinplein © gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!