Rijtoer Prinsjesdag gaat ook dit jaar niet door

Gouden Koets met Maxima foto John van der Tol
Gouden Koets met Maxima foto John van der Tol
DEN HAAG - De rijtoer van koning Willem-Alexander en koning Máxima op Prinsjesdag gaat ook dit jaar niet door vanwege corona. Burgemeester Jan van Zanen vindt het risico op besmettingen nog te groot als er tienduizenden mensen naar Den Haag komen, meldt RTL Nieuws.
'Het besluit is opmerkelijk, omdat het vooruitloopt op de beslissingen van het kabinet komende vrijdag. Dan wordt duidelijk of er nieuwe versoepelingen komen en welke dat zijn', schrijft RTL Nieuws.
Van Zanen vindt het loslaten van de anderhalve meterregel op de derde dinsdag van september geen goed idee. Prinsjesdag is dit jaar op 21 september.
Troonrede
De troonrede wordt net als vorig jaar gehouden in de Grote Kerk in plaats van in de Ridderzaal, omdat daar genoeg ruimte is zodat alle leden van de Eerste en Tweede Kamer op anderhalve meter afstand kunnen zitten.
De koning en koningin komen net als vorig jaar met de auto naar de Grote Kerk. Het publiek wordt aangeraden om Prinsjesdag thuis te kijken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!