Werkzaamheden voor slagboom op Strandweg Scheveningen zijn begonnen

DEN HAAG - De werkzaamheden om de Strandweg op Scheveningen met een slagboom af te kunnen sluiten zijn maandag begonnen. Er komen dubbele slagbomen aan de Scheveningseslag en de Vissershavenweg. Daarmee moet overlast van automobilisten in de avonduren worden voorkomen.
Naast de slagbomen komen er digitale borden die aangeven hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn op de Strandweg en het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. In totaal zijn daar 550 plekken. In de nacht (tussen 22.00 en 06.00 uur) zal het niet meer mogelijk zijn om de Strandweg op te rijden, het is dan nog wel mogelijk om het terrein te verlaten. Het systeem zal uiterlijk eind augustus in gebruik worden genomen.
Tot de slagbomen er zijn zullen de Strandweg en achterliggende straten vanaf 18.00 uur gesloten blijven, dat gebeurt al sinds juni. Bij grote drukte kan die afsluiting eerder gelden. Daarvoor worden verkeersregelaars ingezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!