Oud-wethouder Tom de Bruijn (D66) beëdigd tot minister voor Buitenlandse Handel

Tom de Bruijn BALK
Tom de Bruijn BALK
DEN HAAG - Oud-wethouder Tom de Bruijn (D66) is dinsdag beëdigd tot minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het demissionaire kabinet. De Bruijn was van 2014 tot 2018 wethouder in Den Haag.
De Hagenaar neemt de functie over van partijgenoot Sigrid Kaag, zij werd onlangs minister van Buitenlandse Zaken en kon Buitenlandse Handel er niet bij doen.
Naast De Bruijn treedt ook Hagenaar Steven van Weyenberg (D66) toe tot het kabinet, hij is staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat geworden en volgt in die functie Stientje van Veldhoven op. VVD-Kamerlid Dennis Wiersma wordt staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
'We verwelkomen vandaag drie nieuwe krachten in het kabinet', tweet demissionair premier Mark Rutte. 'Ik zie uit naar een goede samenwerking en wens hen veel succes.'
Nieuw kabinet
Half juli werd al bekend dat de drie zouden toetreden tot het kabinet. Het is de bedoeling dat ze deze portefeuilles op zich nemen tot er een nieuw kabinet zit. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat zal duren. VVD-voorman Rutte en D66-leider Kaag gebruiken deze zomer om tot een aanzet tot een regeerakkoord te komen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!