Gebruikers van GO Sharing-deelscooter moeten foto maken van parkeeractie

DEN HAAG - Gebruikers van deelscooters van GO Sharing moeten voortaan na een rit een foto maken waarop te zien is hoe de scooter geparkeerd is. Daarmee moet het illegaal parkeren van de scooters worden tegengegaan.
De foto's worden willekeurig gecontroleerd en gebruikers lopen het risico een waarschuwing te krijgen wanneer ze het vervoermiddel verkeerd geparkeerd achterlaten. Wanneer dat vaker voorkomt volgt een boete.
GO Sharing is de tweede gebruiker die deze functie in haar app gebruikt. BAQME, de aanbieder van elektrische deelbakfietsen, kent eenzelfde functie in haar app: zonder foto kan de rit niet worden afgesloten.
Eerder besloot de aanbieder van de deelscooters al om op Scheveningen parkeercoaches in te zetten om het ‘wildparkeren’ van deelscooters in de badplaats tegen te gaan. En bij het Zwarte Pad zijn speciale parkeervakken gemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!