Loosduinse Hoofdplein krijgt groot schaakbord

Loosduinse Hoofdplein krijgt groot schaakbord
Loosduinse Hoofdplein krijgt groot schaakbord
DEN HAAG - Er komt een groot schaakspel op het Loosduinse Hoofdplein. Daardoor moet het winkelcentrum bruisender worden. Komende dinsdagmiddag wordt het schaakspel officieel geopend. Stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli zal er de eerste partij spelen.
'Kleine en grote schaakmeesters kunnen hier hun hersenen breken over de beste schaak- strategie of gewoon een leuk potje schaak spelen', zo is de bedoeling. De schaakstukken zullen niet altijd op het bord te vinden zijn, deze kunnen geleend worden bij de bibliotheek.
Onder het bericht op Facebook wordt positief gereageerd op de komst van het spelbord. 'Komt dat schaakbord er voor vast?! Leuk! Het valt me op dat er altijd mensen bij het groot schaken en dammen staan als ik iets organiseer', schrijft Femke. Jeroen bekijkt het iets kritischer: 'Plein ziet er goed uit maar wat moet je nou met een gigantisch schaakspel?'
Het schaakspel is onderdeel van de plannen om het winkelcentrum in stadsdeel Loosduinen bruisender te laten zijn en om de onderlinge verbondenheid in de wijk te versterken. Het Loosduinse Hoofdplein is in de loop van het vorige jaar opnieuw ingericht, daarbij zijn bankjes anders neergezet en is de beplanting van het plein aangepakt.
Wijkbudget
Ook kwam er een wijkbudget van maximaal 30.000 euro beschikbaar. Dat wordt besteed aan het plaatsen van bloembakken in het winkelcentrum en het opknappen van de luifels. Daarnaast zou er een openluchtbioscoop komen, echter kon dat door de coronamaatregelen nog niet gerealiseerd worden. Men zoekt nog naar een alternatief hiervoor.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!