Uittips Den Haag: Bootje varen, biertje drinken en een openluchtbioscoop

DEN HAAG - Een bierproeverij aan boord, de documentaire over Frida Kahlo of een theeproeverij tijdens het muziekfestival Papestraat Leeft!, er is de komende tijd weer genoeg leuks te doen in de stad. Den Haag To Go heeft weer allerlei tips voor je.

Eiber bierproeverij aan boord van The Hague Boat

Bootje varen, biertje drinken. Beter dan dat wordt het niet. Brouwer Jasper van Eiber Bier verzorgt een bierproeverij tijdens een vaartochtje met The Hague Boat. Dat betekent op zondagmiddag met een glas speciaalbier in je hand naar het Westbroekpark dobberen!
Wanneer: zondag 22 augustus
Tijd: 15:00 - 16:30
Waar: opstaplocatie naast het Hilton Hotel
Prijs: €30,- p.p. (inclusief vijf proefglazen Eiber Bier)

Echoes of a pilgrim

Op 20 en 21 augustus vindt Echoes of a Pelgrim plaats met een open air podium in het Zuiderparktheater. 'Echoes Of A Pilgrim is een erkenning van een periode in de geschiedenis, van 400 jaar geleden toen de 'Pilgrim Fathers' vanuit Delfshaven in Rotterdam vertrokken naar wat nu Amerika heet om de zogenaamde 'vrije wereld' te creëren.
Line-up: DJ Gea Russell, Elyas Khan, Kiala And The Afroblaster, Rootz Lions, Kaito Winse, Omar Ka Orchestra

Film over Frida Kahlo

Dit weekend kan je in het Omniversum naar de film Frida - Viva La Vida. De documentaire is een fascinerend en inzichtgevend portret van Frida Kahlo, een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.

O, O, RADIO OP HET DAK VAN PAARD

Op zondag 22 augustus staat Dazion tussen 18.00 en 00.00 uur op het dak van het poppodium om zijn favoriete muziek te draaien

Den Haag bij Schemer

Houd je van wandelen en wil je meer weten over Den Haag? Dan kan je de wandeling Den Haag bij Schemer doen. 'Je leert de stad op een geheel andere wijze kennen. De bekende Haagse humor, zal met deze gids, tijdens de toer zeker niet ontbreken! Geniet van de schitterende locaties en de voor velen vaak onbekende, niet eerder geziene locaties, die hij je tijdens deze toer laat zien.'
Wanneer: Dinsdag t/m zaterdag, 20:00 uur - 22:00 uur. Afwijkende data en/of tijden in overleg mogelijk Startpunt: Hoofdingang Grote Kerk, Riviervismarkt
Eindpunt: Hoofdingang Grote Kerk, zijde Torenstraat
Duur: 2 uur
Prijs: € 21,50 per persoon
HUG THE TEA - Tea Tasting
Zaterdag 28 augustus is het feest in de Papestraat. Samen met Den Haag Leeft wordt er een muziekfestival georganiseerd, met een toepasselijke naam - Papestraat Leeft!
Claire en Lisa van HUG THE TEA vullen deze dag aan met een Tea Tasting. Verwacht niet je reguliere rooibos-en-earl-grey-theeën, maar vijf rondes van biologische Japanse thee, ijsthee en matcha. Mét allerlei hartige en zoete hapjes, die bij de theeën passen.
Wanneer: zaterdag 28 augustus
Tijd: 15:30 uur (duur: circa 1,5 uur)
Waar: HUG THE TEA, Papestraat 13
Prijs: €29,50 p.p.

Glas-in-lood bij Glasatelier Columbus en Het Ruijtenhuis

Op 3 en 4 september geven Cora en Wendy van Het Ruijtenhuis een demonstratie, wanneer zij een oud Art-Nouveau-raam gaan restaureren. En als je daarin geïnteresseerd bent, geven ze zelfs een workshop, waarbij je zelf een glas-in-lood-paneel maakt, dat je mee naar huis mag nemen tegen een kleine bijdragen. Dit is onderdeel van het Art Nouveau Festijn.
Wanneer: vrijdag 3 en zaterdag 4 september
Waar: Het Ruijtenhuis, Boekhorststraat 189
Tijd: Inloop tussen 10:00 - 16:00 uur (duur workshop: circa 1 uur)
Prijs: Je kunt vrijblijvend binnenlopen, de workshop is tegen een vrijwillige bijdrage
Art Nouveau Festijn biedt ook rondleidingen, fotocursus en bij Grafische Werkplaats workshop litho maken en Patronen drukken

Openluchtbioscoop van het Filmhuis

Aan het twijfelen tussen een film kijken of toch nog even naar buiten? Nergens voor nodig. Op vrijdag 3 september organiseert het Filmhuis Den Haag tijdens het UITFestival een openluchtbioscoop. Op het doek zal de concertfilm American Utopia te zien zijn. Uiteraard na zonsondergang, en mét zitzakken. Eten en drinken mag je zelf meenemen, en de entree is gratis. Zelfs met slecht weer gaat het evenement door, want dan verhuizen ze gewoon naar binnen!
Wanneer: vrijdag 3 september
Tijd: 21:00 - 21:45 uur
Waar: Helena van Doeverenplantsoen
Prijs: gratis (aanmelding ook niet nodig!)

BEACHCLUB INDIGO DISCO BINGO

Een niet-zo-klassieke bingo-avond, maar dan op het strand! Beachclub Indigo organiseert een Disco Bingo op zondag 5 september.

TrashUre Hunt Summer Challenge

Houd je van 'schatzoeken' en wil je iets goeds doen voor het milieu? Dan kan je tot 22 september op TrashUre Hunt om tassen vol afval te verzamelen. De buit kan je inleveren bij het TrashUre Hunt station op het strand van Scheveningen, ter hoogte van het Vissersvrouwtje op de kop van de Keizerstraat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!