Bureau Hofstad: werk van Haagse agenten vanaf oktober te zien op tv

DEN HAAG - De mensen die werkzaam zijn bij de Haagse politie worden al sinds februari gevolgd door de camera's van Ewout Genemans. Nu is duidelijk wanneer het werk van onze agenten op tv te zien zal zijn: dinsdag 12 oktober is de eerste uitzending van het programma Bureau Hofstad op RTL 4.
Voor het programma zijn elf personen van verschillende politieteams in onze stad ruim een half jaar gevolgd. 'Te zien is hoe divers en uitdagend ons werk is en hoe onze collega’s soms onder moeilijke omstandigheden in een split second een beslissing moeten nemen', schrijft de politie over het programma.
'In een stad als Den Haag die nooit slaapt en van alles in zich heeft: grote stadsproblematiek, internationale organisaties, parlementaire hoofdstad, demonstraties. Maar we geven ook bij andere teams een inkijkje, bijvoorbeeld bij de verkeerspolitie.'
Amsterdam en Eindhoven
Programmamaker Ewout Genemans volgde voor de 8-delige politieserie Haagse agenten bij hun werkzaamheden, ook gaat de programmamaker op zoek naar de mens achter het uniform en de dillema’s die hij tegenkomt.
Eerder volgde Genemans al de agenten in Amsterdam met Bureau Burgwallen en Bureau 040 werd gemaakt over agenten in Eindhoven.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!