Sloten en waterkanten worden vanaf maandag schoongemaakt, werkzaamheden duren hele najaar

grasmaaimachine foto Pixabay
grasmaaimachine foto Pixabay
DEN HAAG - De gemeente begint maandag 30 augustus met het maaien van de waterkanten, tegelijkertijd worden sloten, grachten en kanalen uitgediept. De werkzaamheden zullen het hele najaar duren.
Aan wal zullen grote trekkers met maaiers het werk doen. Op het water worden maaiboten ingezet. 'Liggen er bij je woning bootjes of andere eigendommen in het water? Zorg ervoor dat ze de werkzaamheden niet hinderen', zo tweet de gemeente.
Voor het uitdiepen van de Haagse wateren wordt beplanting, kroos en zwerfvuil verwijderd om het water beter te laten doorstromen. Plantenresten uit het water worden op de wal gelegd om te drogen. Daarna worden ze opgehaald om vercomposteerd te worden.
Volgens de gemeente is het najaar de beste periode voor dit werk. 'De planten hebben dan hun zaad al verspreid, er zijn geen broedende vogels meer en insecten en amfibieën zijn nog niet in winterrust.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!