Nieuw schooljaar van start met fysiek onderwijs en coronamaatregelen

DEN HAAG - Het nieuwe schooljaar is vandaag weer van start gegaan voor basis- en middelbaar onderwijs. Daarbij gelden iets andere coronaregels dan voor de zomervakantie. Leraren en leerlingen die minstens twee weken volledig zijn ingeënt in het nieuwe schooljaar niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon
In het basisonderwijs geldt de regel dat enkel de leraren onderling afstand moeten blijven houden. Bij het voortgezet onderwijs geldt de afstandsregel nog tussen leerlingen en docent en moeten kinderen een mondkapje op in de gang.
Studenten en medewerkers in het mbo, hbo en op universiteiten geen anderhalve meter afstand meer te houden tot elkaar. Er geldt nog wel een beperking (op het mbo en bij het hoger onderwijs) hoeveel mensen er maximaal in een ruimte mogen zijn, dat zijn er 75.
Lucas Onderwijs
Ewald van Vliet, voorzitter van het College van Bestuur Lucas Onderwijs, vertelde eerder tegen Den Haag FM positief te zijn over het nieuwe schooljaar: 'Iedereen heeft er weer zin in om de leerlingen welkom te heten en ervoor te zorgen dat de lessen -hopelijk- dit jaar een stuk normaler kunnen verlopen dan vorig jaar.'
'Veel hoorcolleges nog online'
Voor docenten is het 'spannend' dat de hogescholen weer open kunnen, vertelt woordvoerder Bas Schrijver van de Haagse Hogeschool aan mediapartner Omroep West. 'Maar toch overheerst de blijdschap dat we iedereen weer mogen ontvangen. Ook al blijven ook bij ons veel hoorcolleges voorlopig online door de beperkingen.'
Vaccinatiegraad
Om de vaccinatiegraad onder jongeren te verhogen zal er bij de Haagse Hogeschool de mogelijkheid zijn voor medewerkers en studenten om zich in de sportzaal laten vaccineren. Daarvoor werkt de school samen met GGD Haaglanden. Studenten kunnen kiezen tussen een vaccin van Pfizer en Janssen.
Hack ROC Mondriaan
Studenten van ROC Mondriaan beginnen vandaag, ondanks de hack waar de school mee te maken heeft, ook aan het nieuwe schooljaar. 'Ondanks dat de hack zorgt voor een hectische periode, starten we met het geven van onderwijs', zo schrijft het ROC op de eigen website.
Docenten van de school kunnen nog geen gebruik maken van de techniek en applicaties. 'De impact van deze hack is binnen en buiten onze school voelbaar.' Onder meer over roosters, klassenindeling en andere schoolzaken zijn leerlingen door de hack later dan gebruikelijk gecommuniceerd. Vorige week werd bekend dat de school te maken had met een hack.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!