Den Haag kent grootste verschil in huizenprijzen tussen wijken, verschil kan oplopen tot 400 procent

Te Koop bord NVM foto gerard 2
Te Koop bord NVM foto gerard 2
DEN HAAG - De verschillen van huizenprijzen tussen diverse wijken zijn in Den Haag het grootst van heel Nederland. Dat concludeert Calcasa, een bedrijf dat gespecialiseerd is in waardering van onroerend goed. 'In sommige wijken betaal je hier gemiddeld vier keer meer voor een woning dan in andere wijken.'
Transvaalkwartier kent momenteel een gemiddelde woningprijs van 205.000 euro terwijl in de wijk Westbroekpark en Duttendel gemiddeld 865.000 euro voor een huis wordt betaald.
Het verschil tussen de wijk met de goedkoopste en de wijk met de duurste huizen is wel kleiner dan in 2009, toen was de duurste wijk van dat moment (Kijkduin en Ockenburgh) vijf keer duurder dan een woning in de goedkoopste buurt (Transvaalkwartier).
Den Haag en Amsterdam zijn uitschieters
'Door de tijd heen is te zien dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste wijk iets aan het afnemen is', meldt Calcasa. 'In 2009 was het ongewogen gemiddelde - waarbij alle gemeenten dus even zwaar meewegen - van het prijsverschil nog meer dan 44%. Inmiddels ligt dit percentage op iets boven de 41%.' Den Haag en Amsterdam zijn op dat vlak uitschieters waarbij het verschil kan oplopen tot 400 procent.
Over het gehele land gezien zijn de woningprijzen zijn in het tweede kwartaal van 2021 met 12,7% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!