Quick viert 125-jarig jubileum in World Forum: 'Gala met feest'

DEN HAAG - De Haagse Voetbal en Cricket Vereniging Quick bestaat dit jaar exact 125 jaar en dat wordt op 9 oktober gevierd met een galadiner in World Forum. 'Het wordt een gala met een feest.' Cabaretier Sjaak Bral zal de avond presenteren.
Door de coronamaatregelen was het dit jaar lastig om festiviteiten te organiseren. 'Dan is het lastig wat op te starten als je niet weet wat je kan doen', vertelt Marcel de Mooij in Haags Bakkie op Den Haag FM. 'In principe is alles overgeheveld naar volgend jaar', vult Fred Lonzième aan.
'Er zijn een hoop initiatieven geweest, maar dat was digitaal. Nu begint het weer te leven', merkt Marcel. Om toch aandacht te geven aan het jubileum was er onder meer de YouTube-serie Quick TV.
Toch is het de bedoeling dat het gala op 9 oktober door kan gaan. Fred: 'We zijn eigenlijk al twee jaar bezig om dat op orde te maken.' Bij het gala in World Forum kunnen 750 gasten bij aanwezig zijn. 'We gaan al naar de 570 aanmeldingen toe.'
De organisatie houdt wel rekening met mogelijk nieuwe coronamaatregelen. 'Als de persconferentie op 10 september zegt dat we niet mogen bewegen dan gaan we het helemaal overhevelen naar februari.'
Oprichting in tramhuisje
Quick werd, als Haagsche Voetbalvereeniging Quick, opgericht op 1 maart 1896. Dat gebeurde in het tramhuisje op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Reinkenstraat. Ruim twee jaar later werd de club toegelaten tot de tweede klasse. Ze komt nu uit in de Derde Divisie op zondag. In 1927 werd de cricketafdeling opgericht. Quick 1 komt nu uit in de Hoofdklasse.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!