Henriëtte (16) is vereerd om dit jaar burgemeester van Madurodam te zijn

Henriëtte (16) is vereerd om dit jaar burgemeester van Madurodam te zijn
Henriëtte (16) is vereerd om dit jaar burgemeester van Madurodam te zijn
DEN HAAG - De zestienjarige Henriëtte is de nieuwe burgemeester van Madurodam, die functie mag ze een jaar lang vervullen. 'Ik voel me vereerd dat ik dit jaar burgemeester van Madurodam mag zijn.'
'Ik verheug me op de samenwerking met mijn medecollegeleden. Samen gaan wij projecten uitvoeren voor een mooiere samenleving', zegt de kersverse burgemeester tegen mediapartner Omroep West. Henriëtte werd maandag geïnstalleerd door burgemeester Jan van Zanen.
Om burgemeester te kunnen worden zijn er jaarlijks verkiezingen waarbij kandidaten zichzelf presenteren en vertellen wat ze voor de samenleving willen doen. Als burgemeester wil Henriëtte zich inzetten om kinderen te inspireren om in de toekomst minder voedsel te verspillen. Door haar persoonlijke uitdaging be hero, go for zero werd zij verkozen voor de functie.
Advies aan bestuur
In totaal nemen jaarlijks 10 nieuwe middelbare scholieren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit de omgeving van Den Haag zitting in het college van burgemeester en wethouders van Madurodam. Naast hun persoonlijke challenges adviseren zij het bestuur van het Madurodam Kinderfonds over het goede doelenbeleid van het themapark.
Prinses Beatrix
Sinds het aftreden van Prinses Beatrix in haar kroningsjaar 1980 kiest Madurodam ieder jaar een nieuwe burgemeester. Het attractiepark kent daarmee de enige gekozen burgemeester van het land.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!