Mariahoeve is 43 betaalbare en duurzame woningen rijker

Mariahoeve is 43 betaalbare en duurzame woningen rijker
Mariahoeve is 43 betaalbare en duurzame woningen rijker
DEN HAAG - In Mariahoeve zijn 43 appartementen opgeleverd. De 'betaalbare en duurzame woningen' van Staedion zijn bedoeld voor huurders die minder kunnen besteden. Met het planten van de eerste boom door bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk was de oplevering een feit.
De sociale huurappartementen aan de Haverkamp zijn voorzien van een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm water. Er is goede isolatie door kunststofkozijnen met triple glas. De woning wordt via vloerverwarming verwarmd en in de zomer gekoeld en bewoners koken niet meer op gas maar op inductie. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit. 'Met de realisatie van deze woningen slaan we twee vliegen in een klap. We zorgen voor een aanvulling op het aantal betaalbare sociale huurwoningen en dragen een steentje bij aan het verduurzamen van de stad. Twee belangrijke thema’s voor Staedion.'
De opgeleverde driekamerappartementen van zijn ongeveer 60 vierkante meter groot en de woningen op de begane grond grenzen aan een tuin met gevarieerde beplanting. De overige woningen hebben allen een balkon. Ook zijn de parkeerplaatsen uitgerust met speciale bestrating voor betere infiltratie bij regenbuien. Naast een fietsenstalling zijn er ook een aantal plekken waar bewoners hun scootmobiel kwijt kunnen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!