Einde aan actie Extinction Rebellion bij ministerie aan Bezuidenhoutseweg, 16 aanhoudingen

DEN HAAG - De politie heeft rond 15.00 uur een einde gemaakt aan de actie van Extinction Rebellion voor de personeelsingang van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zestien personen zijn aangehouden weet nieuwssite Regio 15. Activisten zaten woensdagmiddag met zandzakken voor de deur van het ministerie.
Activisten van Extinction Rebellion demonstreerden woensdagmiddag voor de personeelsingang van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan de Bezuidenhoutseweg. 'We houden het droog.. Maar hoe lang nog??', valt op een van de spandoeken te lezen.
De actievoerders hadden de ingang van het ministerie met zandzakken geblokkeerd. 'Stijgende zeespiegel & watersnood: de crisis is NU en actie MOET! Wij eisen dat de overheid direct stopt met alle 'financiële prikkels' van de fossiele industrie en dat de ‘Shell papers’ nu worden vrijgegeven.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!