Tram 16 rijdt omleiding vanwege Prinsjesdag en er zijn meer verkeersmaatregelen rond de Grote Kerk

© Bas Bogers
DEN HAAG - HTM-tram 16 rijdt vandaag en morgen een omleidingsroute, dit vanwege Prinsjesdag. De tram rijdt tussen de halten Buitenhof en Statenplein via de route van tram 1 en stopt in beide richtingen niet bij Gravenstraat, Noordwal, Elandstraat, Van Speijkstraat, Waldeck Pyrmontkade, Groot Hertoginnelaan en Kunstmuseum/Museon.
In de straten rondom de Grote Kerk mogen vanaf 16:00 uur geen fietsen, bromfietsen en scooters geparkeerd worden. De maatregel duurt tot dinsdag 17:00 uur. Op Prinsjesdag zelf moet ook ander verkeer rekening houden met maatregelen. Op dinsdag is het gebied rond de Grote Kerk helemaal afgesloten.
Voor het tweede jaar op rij is de troonrede dinsdag in de Grote Kerk, omdat de Ridderzaal te klein is om anderhalve meter afstand te houden. De aankomst van de koning en koningin en de ceremonie zijn niet te zien, want er staan hekken en schermen. Het publiek wordt aangeraden Prinsjesdag thuis te kijken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!