Privéfoto's en persoonlijke gesprekken: Claudia de Breij schreef boek over prinses Amalia

© RVD, H.K.H. de Prinses van Oranje
DEN HAAG - Claudia de Breij heeft een boek geschreven over prinses Amalia. De Breij heeft afgelopen zomer verschillende gesprekken gevoerd met de prinses over school, muziek en het aanstaande Koningschap. Op 7 december wordt Amalia 18 jaar.
'De prinses heeft me meegenomen naar plekken die belangrijk voor haar zijn en we hebben samen veel gesprekken gevoerd - over alles wat ertoe doet', schrijft De Breij op haar Instagrampagina.
Zo gingen ze naar de Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen. Naast de persoonlijke verhalen komen er ook foto's in het boek uit het privéarchief van de prinses.
Foto: Martijn Beekman, Rijksvoorlichtingsdienst
Het boek Amalia komt op 16 november uit. Over koning Willem-Alexander en koningin Beatrix zijn ook boeken geschreven toen ze 18 jaar werden.
Amalia, de plicht roept
Afgelopen week kwam er ook een boek uit over prinses Amalia. Politicus Peter Rehwinkel schreef het boek Amalia, de plicht roept over wat prinses Amalia te wachten staat als ze 18 jaar wordt en wat dat staatsrechtelijk voor haar betekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!