Mariëlle Vavier nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

DEN HAAG - GroenLinks heeft een nieuwe fractievoorzitter, sinds maandag zit Mariëlle Vavier vooraan bij de coalitiepartij. Vavier werd dit weekend door de leden van de partij tot lijsttrekker van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.
'Nu Mariëlle door onze leden is gekozen als lijsttrekker is het logisch dat ze ook het fractievoorzitterschap op zich neemt. Ik heb alle vertrouwen dat ze onze fractie met verve gaat leiden', zegt haar voorganger Arjen Kapteijns die sinds 2015 de fractie aanvoerde.
'Ik ben heel erg trots op wat Arjen de afgelopen jaren als fractievoorzitter voor GroenLinks en de coalitie heeft bereikt en ik kijk er enorm naar uit om hierop voort te bouwen en de komende maanden van start te gaan met een loeilinkse en groene campagne', vertelt fractievoorzitter Vavier.
Na de lijsttrekkersverkiezing werd dit weekend duidelijk dat bijna 58 procent van de leden op haar stemde als nieuwe lijsttrekker van de partij. Ze versloeg daarmee Kapteijns, die ruim 42 procent van de stemmers achter zich kreeg. Fractiemedewerker Vincent Thepass lag in de eerste ronde al uit de strijd.
Vavier was de afgelopen vier jaar raadslid voor GroenLinks. Ze voerde onder meer het woord op het gebied van ruimtelijke ordening, wonen en het kunst- en cultuurbeleid.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!