Extra subsidie en advies voor verduurzaming van woningen van mensen met lage inkomens

verwarming
verwarming
DEN HAAG - Ooievaarspashouders met een eigen woning kunnen volgend jaar gebruik maken van een subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen voor hun huis. Die kan gebruikt worden voor betere isolatie, voor koken en verwarmen met schone energie. Dat heeft het stadsbestuur vandaag bekendgemaakt. Dit moet hulp bieden nu de prijzen van energie stijgen. Voor ooievaarspashouders die in een corporatiewoning wonen wordt met de corporaties afspraken gemaakt over het winterklaar maken van de woningen.
Naast het winterklaar maken van woningen kunnen bewoners ook meedoen aan energieworkshops waar men tips krijgt om zelf energiezuiniger te worden. In wijken waar inwoners een laag inkomen hebben zal de gemeente, samen met bestaande ondersteuning en welzijnswerk, spreekuren en roadshows organiseren om informatie te geven over energiebesparing, gezondheid en wooncomfort.
Het stadsbestuur zet deze stap nadat de gemeenteraad een motie aannam om energiearmoede te voorkomen en hulp te bieden aan mensen met lage inkomens. 'Zeker de laagste inkomens, die graag een paar tientjes in de maand willen besparen als dat kan, hebben recht op hulp bij de verduurzaming van hun woning', zegt verantwoordelijk wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks). 'Dat doen we met een extra subsidie, maar ook met advies en ontzorging.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!