68 strandtenten en deel Beachstadion mogen deze winter op Scheveningen blijven staan

© Maurice Haak (2017
DEN HAAG - 68 strandtenten en een deel van het Beachstadion op Scheveningen blijven deze winter staan. 'Vanwege corona was het een pittig jaar voor de strandpaviljoenhouders. Daarom is besloten om ook dit jaar een uitzondering te maken en kan de strandbebouwing blijven staan', zegt wethouder Anne Mulder (VVD).
De horecaondernemers van 68 strandtenten hadden bij de gemeente aangegeven dat ze hun zaak deze winter willen laten staan. Het op- en afbreken van een strandtent kost ongeveer een ton per keer, dus het scheelt de ondernemers in deze coronacrisis veel geld. Eerder gaven de minister en het Hoogheemraadschap Delfland groen licht voor de overwintering.
'Je hebt te maken met transportkosten, personeelskosten en hijskranen waarmee containers op en van het strand moeten worden gehaald. Je hebt het al snel over tachtig- tot honderdduizend euro', vertelde Annejet Philipse van Beachclub Culpepper eerder. Ook de exploitant van het Beachstadion mag een deel van de bebouwing laten staan. De tribune-elementen worden wel verwijderd.
Tijdens het overwinteren mogen de strandtenten niet open voor klanten. Ook mag de leegstand geen overlast voor de omgeving geven.
Archieffoto: Maurice Haak

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!