Onderzoek naar poller Escamplaan duurt langer dan verwacht

DEN HAAG - Het onderzoek naar de poller op de Escamplaan laat nog even op zich wachten. Dat laat de gemeente weten na vragen van Den Haag FM. Zondag botste voor de dertigste keer dit jaar een automobilist op de paal bij het HagaZiekenhuis. De gemeente liet deze zomer weten onderzoek te gaan doen naar de beste oplossing voor de Escamplaan.
Vanwege een nieuwe verkeerssituatie op de Escamplaan werden er afgelopen zomer pollers neergezet. De parkeergarage en de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis zijn gewoon bereikbaar, maar rechtdoor rijden kan niet meer.
Al op de eerste dag van de nieuwe situatie knalde er een auto op de paal die uit de grond naar boven komt. Ondanks verkeersborden die waarschuwen voor de poller bleven er auto's opknallen. De gemeente zette er verkeersregelaars neer die automobilisten waarschuwen. Zondag was het weer raak, een auto van een ambassade kwam vast te zitten op de poller.
Cameratoezicht en boetes
Wethouder Robert van Asten (D66) beloofde onderzoek te laten doen. Daarbij zou ook worden gekeken naar andere oplossingen zoals cameratoezicht en boetes voor automobilisten die doorrijden. Na de zomer zou er duidelijkheid komen over de poller. Maar het onderzoek blijkt nu toch wat langer te duren doordat aannemers het ontzettend druk hebben, zegt de gemeente.
Hart voor Den Haag wil dat er met spoed cameratoezicht komt en heeft raadsvragen gesteld. 'Onacceptabel dat de raad al half jaar wacht op cameratoezicht en wél betaald voor twee 24/7 verkeersregelaars!', zegt raadslid Jelle Meinesz.

Kijk hier de Straatvraag over de 'horrorpoller' terug

Foto: Regio15

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!