Lokale afdeling DENK beschuldigt partijtop van afluisteren en passeren van leden

Abdoel Haryouli (links) en Tahsin Çetinkaya
Abdoel Haryouli (links) en Tahsin Çetinkaya
DEN HAAG - Het lokale afdelingsbestuur van DENK Den Haag ligt in de clinch met het landelijke bestuur van de partij. Ze stelt dat men een lijsttrekker en kandidatenlijst voor deze stad wil presenteren zonder dat Haagse leden zich daarover hebben kunnen uitspreken. Daarnaast stellen twee leden van het lokale bestuur 'wekenlang afgeluisterd' te zijn geweest. Daaropvolgend zou de potentiële lokale lijsttrekker gechanteerd zijn om afstand te doen van de functie.
De partij spreekt van opnames die zijn gemaakt van gesprekken met familieleden, kennissen en partijleden. 'Een zeer grof schandaal.' Opnames van een gesprek tijdens een etentje zouden een dag later bij de landelijke partij terecht zijn gekomen. Het is niet bekendgemaakt wat er op de opnames te horen zou zijn geweest. De lokale afdeling spreekt wel van 'knip- en plakwerk' met betrekking tot de opnames. Een medewerker van de Tweede Kamerfractie wordt ervan beschuldigd de opnames te hebben gemaakt.
'De lokale bestuursleden van DENK Den Haag en andere betrokkenen voelen zich onveilig, hun privacy is ernstig aangetast en mogelijk zijn er strafbare feiten gepleegd', valt te lezen op Twitter. Een aangifte wordt overwogen.
Het afdelingsbestuur zegt nu juridische stappen te willen nemen tegen het maken van de opnames en het besluit om een kandidatenlijst te presenteren zonder dat de Haagse leden zich erover hebben kunnen uitspreken. De verklaring is onderschreven door Abdoel Haryouli (voorzitter), Ahmed El Hadioui (penningmeester) en Kadir Erkoc (secretaris).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!