Aftermovie Nationale Divali-viering te zien op tv-kanaal Den Haag FM

DEN HAAG - Op het tv-kanaal van Den Haag FM is vanaf woensdagavond een registratie te zien van de Nationale Divali-viering in het nieuwe Haagse cultuurpaleis Amare.
Divali, ook wel feest van duizend lichtjes genoemd, is een belangrijk feest in het hindoeïsme en gaat gepaard met het branden van lichtjes en kaarsjes. In de uitzending ontsteekt de wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid traditioneel het eerste lichtje, de Dia. Ook is een speciaal Divali-concert te zien, uitgevoerd door het Residentie Orkest.
De Nationale Divali-viering is een initiatief van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland. De registratie is gemaakt door Natraj TV, dat programma's maakt voor en over de Surinaams-Nederlands en Hindoestaanse gemeenschap, kunst en cultuur.
De uitzending is vanaf woensdagavond 19.30 uur te zien op het tv-kanaal en de stream van Den Haag FM en wordt een week lang iedere avond herhaald.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!