Horeca om 19.00 uur dicht vanaf zaterdag: 'We zijn verrast en boos'

Boterwaag
Boterwaag © thehague.com
DEN HAAG - null
'Het is voor mij onbegrijpelijk', zegt Hinloopen. 'Als je de cijfers ziet van het aantal besmettingen is minder dan drie procent in de horeca. Dan sluit je de horeca en lok je de mensen weer naar huis toe waar de feestjes volop losbarsten. Jongvolwassenen zullen zich er vast heel erg aan gaan houden', zegt een sceptische Hinloopen.
Ook horecaondernemer Soekhoe is not amused. 'We zijn verrast en boos. Ik kon er ook niet van slapen vannacht. Dit kan niet waar zijn, we worden gestopt om te ondernemen.' Soekhoe begrijpt dat er maatregelen getroffen moeten worden. 'We hebben alle maatregelen ook nageleefd, met langere tijd lockdowns. De horeca moest de anderhalve meter en de QR-code toepassen. En we zijn al vanaf twaalf uur dicht. Vanaf zeven uur kan gewoon niet.'
Compensatie
Hinloopen verwacht wel dat de overheid weer met een compensatie komt. 'Het is niet zo dat de horeca financieel in sterke schoenen staat. Het moet honderd procent gecompenseerd worden.'
Naast de horeca moeten ook de niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht. En het advies is om niet meer dan vier mensen thuis uit te nodigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!