Arrestant schrijft liefdesgedicht op celdeur: 'Voor jou pleeg ik een moord'

DEN HAAG - 'Voor jou pleeg ik een moord, voor mij ben jij het helemaal.' Het is een zin uit een gedicht dat een arrestant aan de binnenkant van een celdeur schreef. Dat meldt het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat op Instagram.
Volgens de politie vroeg de arrestant om pen en papier, maar aangezien dat niet kon kreeg hij een krijtje. Omdat de binnenkant van de celdeur beschilderd is met krijtverf kon de verdachte daar wel mee uit de voeten. Toen de man een agent riep om te komen kijken liet hij het gedicht zien dat hij voor haar had geschreven.
Volgens de politie zijn de celdeuren met krijtverf beschilderd omdat 'wij de arrestanten dan de mogelijkheid kunnen geven om zich te vermaken met een krijtje. We geven het niet standaard, maar met bijvoorbeeld jonge verdachten is het af en toe handig om hen te laten kalmeren door ze bezig te houden', laat een agent van het politiebureau weten na vragen van Den Haag FM.
'Zo te lezen was hij erg tevreden met de verzorging', aldus de politie op Instagram. Waarom de man was opgepakt kan de politie niet zeggen.

Het gedicht

Je bent mijn woord,
je bent mijn taal.
Voor jou pleeg ik een moord,
voor mij ben jij het helemaal.
Als dit mijn stal is,
ben ik een lui paard.
En als dat het geval is,
draag ik mijn haar in een staart.
Jij bent de enige echte,
jij bent de beste hier.
Ik word dan een slechte,
en jij mijn lekkerste dier.
Ik ben bang dat ik me verschuil,
zo bang als een wezel.
Houd toch je mond,
Hou jij dan je muil ezel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!