Radar Love staat op nummer 6 in de Top 2000

DEN HAAG - Radar Love van Golden Earring staat dit jaar op de zesde plek in de Top 2000. Dat heeft NPO Radio 2 bekendgemaakt. Volgens de initiatiefnemer van de actie #earringopeen is het de hoogste plek voor de Haagse band ooit in de Top 2000. In 2004 stonden de rockers op plek 12. Vorig jaar stond het nummer op plek 33.
'Het blijft indrukwekkend om te zien hoe stemmers de Top 2000 aangrijpen om hun gevoelens te uiten. Luisteraars brengen aan hommage aan de Golden Earring die dit jaar is gestopt wegens de ziekte van George Kooymans', zegt zendermanager Peter de Vries. Ook het lievelingsnummer van de overleden Peter R. de Vries staat hoog. A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum gaat van plek 153 naar plek 3.
Bohemian Rhapsody heeft weer de nummer 1 positie te pakken. Danny Vera stond vorig jaar op de eerste plek en zakt nu een plaats naar plek twee. Radio 2 maakte vrijdagmiddag de top 10 bekend. Later wordt de hele lijst bekendgemaakt.
Eerbetoon aan de band
David Roberts begon op Twitter een actie op Radar Love op nummer één te krijgen. Dat de band ineens stopte vanwege de ziekte van Kooymans, vond Roberts heftig. 'Niet alleen omdat ALS een ongeneeslijke zenuwziekte is, maar ook omdat een band met een 60-jarige geschiedenis nu voorgoed het podium verlaat. Het einde van de Earrings zou hoe dan ook zijn gebeurd, maar dit was verrassend. Geen afscheidstour, niets', zegt Roberts.
Drummer Cesar Zuiderwijk vindt het een eer dat deze actie werd gehouden. ‘Het is een eerbetoon aan de band, omdat we niet meer spelen. Het is aan mensen of ze het een mooi nummer vinden', zei hij deze week in Bob Staat Op.
De Top2000 wordt tussen kerst en oud en nieuw uitgezonden. Vorig jaar stonden er 9 nummers van Golden Earring in de lijst en twee van The Golden Earrings. Radar Love was de hoogst genoteerde plaat op nummer 33.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!