Hagenaar opgepakt voor online oproep om te komen rellen in Den Haag

DEN HAAG - Vier mannen zijn opgepakt voor opruiing op sociale media. Een van hen is een 32-jarige Hagenaar. Ze hadden dreigende en opruiende teksten online gezet waarin ze mensen opriepen om te gaan rellen in Den Haag.
Twee van de mannen (31 en 50 jaar) komen uit Voorburg. Zij zijn thuis opgepakt. Het viertal wordt vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat ze meer mensen oppakken.
De politie is ook nog op zoek naar tien relschoppers van de rellen op de Vaillantlaan op zaterdag 20 november. Foto's van de verdachten zijn deze week geblurred online gezet. Als zij zich voor dinsdag niet hebben gemeld, worden ze herkenbaar gemaakt en getoond in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Team West van mediapartner Omroep West.
Rellen Schilderswijk
Bij de rellen in de Schilderswijk zijn die zaterdag negentien personen aangehouden voor onder meer belediging en openbare geweldpleging. Het werd onrustig in de wijk nadat massaal gehoor werd gegeven aan een oproep om te demonstreren.
Relschoppers gooiden met stenen en zwaar vuurwerk, stichtten buitenbrandjes en vernielden verkeerslichten. Ook de ruit van een passerende ambulance werd ingegooid terwijl die een patiënt vervoerde.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!