Hart voor Den Haag verbaasd over opheffen tramhaltes: 'Openbaar vervoer moet er voor iedereen zijn'

Janice Roopram
Janice Roopram
DEN HAAG - Hart voor Den Haag heeft raadsvragen gesteld over het verdwijnen van tramhaltes van HTM. 'Het stadsbestuur moet zich hard maken voor een seniorvriendelijke stad', aldus Janice Roopram.
Een van de haltes die tijdelijk verdwijnt is de halte aan de Nieuwendamlaan, bij verzorgingshuis Swaenesteyn. Bewoners zijn daar niet blij mee. ‘Hoe kunnen ze dit nou doen?’, zegt een van de bewoners tegen Den Haag FM.
Vervoerder HTM schrapt tijdelijk dertien haltes om geld te besparen. Geld dat tijdens de coronacrisis is misgelopen. Een deel wordt weliswaar gecompenseerd door de Rijksoverheid, maar voor het andere deel moet de HTM zelf zorgen. Het idee achter het opheffen van de haltes is dat meer mensen met het openbaar vervoer gaan omdat de reissnelheid omhoog gaat.
Openbaar vervoer voor iedereen
Hart voor Den Haag maakt zich zorgen op oudere Hagenaars. 'Dit gaat weer ten koste van onze ouderen. Een heel belangrijke voorwaarde voor het opheffen van halten is dat de extra loopafstand voor passagiers binnen de perken blijft. Het openbaar vervoer moet er voor iedereen zijn. Niet uitsluitend voor fitte wandelaars.' Roopram zegt dat het er op lijkt dat HTM en het stadsbestuur geen rekening houden met de woonomgeving en type bewoners.
De partij wil weten wat het college gaat doen om de zorgen bij de bewoners weg te nemen en of wethouder Robert van Asten (D66) in gesprek gaat met HTM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!