Man met brandende fakkel opgepakt bij huis Sigrid Kaag

DEN HAAG - Bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag is woensdagavond een man (29) met een brandende fakkel gearresteerd. Dat meldt de NOS. De Amsterdammer stond voor de deur van Kaag en zond de actie uit via een livestream.
De man werd gefilmd door medestanders, die samen leuzen riepen. Op de beelden is te zien hoe de man aanbelde bij het huis en zelfs door het raam in de deur filmde.
De 29-jarige verdachte zit nog vast en wordt vrijdag 7 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris. Het afgelopen jaar is de aangehouden verdachte meerdere keren aangehouden voor verschillende strafbare feiten.
Agenten zouden de man hebben herkend op beelden van de livestream. Kort daarna kon hij worden gearresteerd. Volgens verschillende media zou de aangehouden man vorige maand ook zijn opgepakt toen hij langsging bij de woning van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in Rotterdam.
Reactie Kaag
Kaag laat donderdag op sociale media weten dat het heel bedreigend en angstig was voor haar gezin. Ze bedankt iedereen die haar een hart onder de riem heeft gestoken na de gebeurtenis van woensdagavond.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!