Tramhalte Nieuwendamlaan bij verzorgingshuis komt voorlopig écht niet terug

Tram 2 bij de Nieuwendamlaan
Tram 2 bij de Nieuwendamlaan
DEN HAAG - HTM gaat de nieuwe dienstregeling die maandag ingaat niet aanpassen. Ondanks zorgen van bewoners van verpleeghuis Swaenesteyn over het verdwijnen 'hun halte Nieuwendamlaan', blijft de dienstregeling zoals aangekondigd. Dat laat HTM weten aan Den Haag FM.
De vervoerder schrapt dit jaar dertien haltes vanwege bezuinigingen. Na een jaar wordt geëvalueerd of de dienstregeling is bevallen. HTM laat weten alle halten te blijven monitoren en te kijken naar het effect van deze bezuinigingsmaatregel.
Nadat de nieuwe dienstregeling bekend werd werden bewoners van het verzorgingshuis ongerust. De volgende halte voor tram 2 is 300 meter verderop en dat is voor de ouderen te ver. ‘Hoe kunnen ze dit nou doen?’, zei een van de bewoners tegen Den Haag FM.
Gesprek met HTM
Erik Roet, voorzitter van de cliëntenraad van Swaenesteyn, legt zich er niet zomaar bij neer. 'Ik ben zeker van plan om hier vervolg aan te geven. Een gesprek met HTM zou misschien helpen.' Bewoners hebben een spandoek voor het raam gehangen met de tekst 'Handen af van onze halte'.
Daarnaast heeft Roet contact met Hart voor Den Haag. Die partij heeft al raadsvragen gesteld over de opgeheven haltes.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!