Is het een weg of een stoep? Blokkadepaaltjes binnen een dag weer verwijderd uit Noordpolderstraat

Blokkadepaaltjes binnen een dag weer verwijderd uit Noordpolderstraat
Blokkadepaaltjes binnen een dag weer verwijderd uit Noordpolderstraat
DEN HAAG - In Molenwijk gaat onderzocht worden of de doorgang door het plantsoen op de Schoeplaan een weg of een trottoir is. Dat heeft het stadsdeel maandagavond laten weten. Eerder op de dag waren daar paaltjes geplaatst om de weg af te sluiten, echter werden die dezelfde dag weer weggehaald.
De Noordpolderstraat in stadsdeel Laak loopt dwars door het plantsoen en daarom kunnen auto's er doorheen rijden. 'Omdat het stadsdeel veel klachten kreeg over de onveilige verkeerssituatie daar voor spelende kinderen en voetgangers, zijn er paaltjes geplaatst', zo stelt men.
Echter waren die rood-witte paaltjes dezelfde dag dat ze werden geplaatst alweer verwijderd. 'Het staat geregistreerd als weg, maar het is ingericht als trottoir.' Er komt nu een 'verkeerskundig onderzoek' dat uitsluitsel moet geven over het gebruik van dat deel van de Noordpolderstraat.
Op de onderstaande kaart is te zien dat er op het weggedeelte nu gewoon door auto's gereden mag worden (30 km/u). 'We zullen de bewoners op de hoogte stellen van de uitkomsten van dit onderzoek.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!