Inzameling voor waardig afscheid van vermoorde sekswerker Briza haalt in een dag duizenden euro's op

DEN HAAG - In een dag tijd is er al ruim 3.500 euro opgehaald om sekswerker Briza Garces Florez een volwaardig afscheid te gunnen. Volgens de initiatiefnemer van de crowdfundingsactie hebben de nabestaanden zelf geen financiële middelen voor een waardig afscheid.
Ruim 130 mensen hebben een donatie gedaan. 'Namens mij en de familie alvast bedankt voor jullie condoleance, het massaal delen van mijn crowfund en donaties', zo schrijft initiatiefnemer Quintin Feenstra.
Dit weekend werd bekend dat Briza de vrouw is die een week eerder in het Van der Valk Hotel in Wassenaar is vermoord. Het lichaam van Briza werd maandag 3 januari door hotelpersoneel gevonden.
Hagenaar opgepakt
Diezelfde avond werd op Schiphol een 32-jarige Hagenaar aangehouden, weet mediapartner Omroep West. Volgens de politie gaat het om de partner van Briza en wordt hij er van verdacht betrokken te zijn bij haar dood.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!