Mama's helpen elkaar met opvoeding: project Moeders Informeren Moeders uitgebreid

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het project waarbij moeders in Den Haag elkaar helpen en bij elkaar terecht kunnen voor advies, wordt uitgebreid. Het programma Moeders Informeren Moeders (MIM) krijgt er twee coördinatoren bij. Vrouwen die hulp nodig hebben bij de opvoeding kunnen terecht bij de vrijwilligers van het project.
Dankzij meer geld van de gemeente en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ kan het project uitbreiden. Moeders met kinderen tot 4 jaar worden aan elkaar gekoppeld. 'Deze vrijwilligers staan moeders met raad en daad bij. Iemand die weet wat het is om moeder te zijn en ook begrijpt dat het niet allemaal vanzelf gaat', zegt wethouder Arjen Kapteijns van Sociale Zaken.
MIM heeft al meer dan 160 vrijwilligers uit ongeveer 45 landen. 'De ervaring leert dat vooral moeders afkomstig uit andere culturen deelnemen aan MIM, vaak omdat zij geen vrienden of familie in de buurt hebben van wie zij informele steun kunnen ontvangen', aldus wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid).
Meer informatie is te vinden op de website van het Centrum Jeugd & Gezin Den Haag.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!