Kabinet vervroegt coronapersconferentie naar komende vrijdag

DEN HAAG - null
Het kabinet besluit vrijdag of er nieuwe coronamaatregelen worden genomen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegt dat het Outbreak Management Team (OMT) woensdagavond bij elkaar komt en donderdag met een advies komt waar het kabinet vrijdag over praat.
wordt een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en De Jonge verwacht. Het was eigenlijk de bedoeling dat er op 3 december weer een besluit zou vallen over de coronamaatregelen. Maar het hoge aantal nieuwe besmettingen en het oplopend aantal ziekenhuisopnames zorgen ervoor dat deze eerder zal zijn, het kabinet ziet nog niet de gewenste omslag in de cijfers. 'Daarom hebben we gevraagd het OMT-advies naar voren te halen, zodat we op korte termijn tot besluitvorming kunnen overgaan.' 'Als het in dit tempo doorgaat, gaat het niet goed', aldus De Jonge. Hij noemt de huidige situatie 'somber en zorgelijk'. Volgens de minister moet het kabinet goed kijken naar wat nodig is, maar ook hoe 'proportioneel en eerlijk' maatregelen zijn. Besmettingen lopen op Het dagelijkse aantal coronabesmettingen ligt al ruim een week op meer dan 20.000. Eind september liet het kabinet vrijwel alle coronaregels los, maar moest daar begin november weer op terugkomen toen het aantal besmettingen snel opliep. Ook in onze regio (Haaglanden) worden steeds meer besmettingen geregistreerd, in week 46 waren dat er 7.812. 'Keiharde maatregelen' Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) pleitte eerder deze week voor 'keiharde maatregelen', omdat anders over tien dagen helemaal geen plek meer zou zijn op de ic's.
De persconferentie van het demissionaire kabinet is vrijdagavond om 19.00 uur live te zien op deze site en het tv-kanaal van Den Haag FM. 

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!