Bewoners willen opknapbeurt voor vergeten speeltuin in Transvaal

HTVJ-screen lieuwe ruth firstplein
HTVJ-screen lieuwe ruth firstplein
DEN HAAG - null
Buurtbewoners rondom het Ruth Firstplein willen graag dat het speeltuintje eindelijk eens opgeknapt wordt. Al jaren gebeurt er niets aan en ondertussen raken de speeltoestellen steeds meer vervallen. 'Ik kan mijn kinderen hier niet laten spelen omdat het super gevaarlijk is', zegt een ouder. Tijdens een rondje door de speeltuin zijn de gebreken al snel zichtbaar. Het dak van het glijbaanhuisje brokkelt af, de constructie voor de schommel verloedert en de gekleurde stenen waarop twister gespeeld kon worden zijn nauwelijks meer zichtbaar. Daarnaast is er naast het pleintje in de struiken een slaapplek voor daklozen gemaakt. 'Dit is nu al zo lang zo dat het voor ons bijna normaal is geworden', zegt Ahmed el Hadioui namens bewonersorganisatie Transvaal Noord. 'Maar eigenlijk is het best wel triest.' Net als de bewoners hoopt hij dat er snel wat gedaan wordt aan de speeltuin.
Bel
Voor PvdA-raadslid Janneke Holman is de situatie reden om aan de bel te trekken bij het stadsbestuur. 'Dit pleintje lijkt een beetje vergeten', zegt ze. 'Dat is jammer, want je ziet het meer in wijken als Transvaal.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!