Boetes voor dumpen van afval zijn voortaan een stuk hoger

Afval naast orac gezet
Afval naast orac gezet
DEN HAAG - null
Afvaldumpers kunnen vanaf vandaag een hogere boete verwachten voor het plaatsen van vuilniszakken naast de containers. Het boetebedrag gaat omhoog naar 200 euro, dat was 126 euro bij een eerste overtreding en 160 euro bij een tweede overtreding. https://twitter.com/bredemeijer/status/1465958213547966466 'Wie niet horen wil, moet maar voelen', stelde wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) al toen in juli bekend werd gemaakt dat de boetes hoger zouden worden. Jaarlijks wordt gemiddeld 3.500 keer afvaldumpers beboet nadat de verkeerd geplaatste zakken zijn doorzocht. Naast de verhoging van het boetebedrag zitten er ook andere, extra maatregelen in de pijplijn, zo moet er een pilot komen met cameratoezicht op plaatsen waar veel bijplaatsingen zijn. Uit
van januari 2021 valt op te maken dat onder meer de driehoek binnen de Jan van der Heijdenstraat, de Van Musschenbroekstraat en de Rijswijkseweg daarvoor in aanmerking zou moeten komen. Later dit jaar moet duidelijk worden of en waar camera's worden geplaatst.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!