Bestormers OPCW-gebouw zitten nog vast

OPCW demonstratie
OPCW demonstratie © Regio15
DEN HAAG - null
De 44 mensen die vrijdag zijn aangehouden bij de bestorming van het gebouw van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag zitten nog vast. Maandag wordt een beslissing genomen of ze kunnen worden vrijgelaten, zegt een woordvoerder van de politie. De betogers demonstreerden vrijdag tegen het vermeende gebruik van chemische wapens door Turkije in Koerdische dorpen. De groep van 44 betogers klom met behulp van ladders over het hek aan de achterkant van het terrein van de OPCW. De aangehouden mensen zitten vast op grond van 'opzettelijke geweldpleging op een internationaal terrein'.
De OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) is opgericht om chemische wapens te vernietigen en te voorkomen dat ze ooit gebruikt zullen worden.
Vier van de aangehouden demonstranten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Ze zijn inmiddels ontslagen, maar zitten nog wel vast. Ook twee agenten raakten lichtgewond bij de aanhoudingen.
Foto: Regio 15

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!