Bewoners blij met veiligere Groot Hertoginnelaan: 'Kruising was erg onoverzichtelijk'

Screen Lieuwe
Screen Lieuwe
DEN HAAG - null
Wijkbewoners zijn blij met de aanpassingen van het kruispunt op Groot Hertoginnelaan met de Banstraat en de Andries Bickerstraat. Voor het afslaande verkeer worden drempels aangelegd zodat het veiliger wordt voor fietsers en voetgangers. Omwonenden zijn er erg te spreken over de
. 'Soms zie je een auto niet komen of andersom. Dan kan het best gevaarlijk worden', zegt een voorbijganger die zijn hond aan het uitlaten is. Een vrouw die voorbijloopt zegt: 'Het is vrij rommelig.' Ook de vertegenwoordigers van bewonersoverleg Duinoord vinden het goed dat er wat gedaan wordt aan het kruispunt. 'Een uitstekend plan.' Tegelijkertijd zijn ze bezorgd over de kruising Groot Hertoginnelaan - Waldeck Pyrmondtkade iets iets verderop.
Dodehoek
In maart van dit jaar is daar de 67-jarige Gerda
. Zij was als secretaris betrokken bij het bewonersoverleg. Daarom willen de wijkvertegenwoordigers daar een dodehoek bord plaatsen. Hoewel dat niet zo moeilijk lijkt, zijn ze er al enige tijd over in gesprek met de gemeente. Eerst is de andere kruising op de Groot Hertoginnelaan aan de beurt. De werkzaamheden daarvoor zouden op maandag 6 december van start gaan, maar zijn vertraagd vanwege de beschikbaarheid van de aannemer en materialen. Het is de verwachting dat de aanpassingen voor kerst klaar zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!