Verlenging avondlockdown en eerder kerstvakantie voor basisscholen

Persconferentie-Mark-Rutte-en-Hugo-de-Jonge-over-coronavirus
Persconferentie-Mark-Rutte-en-Hugo-de-Jonge-over-coronavirus
DEN HAAG - null
De avondlockdown wordt verlengd tot en met 14 januari en basisscholen gaan een paar dagen eerder met kerstvakantie. 'Het lijkt er voorzichtig op dat we over coronapiek zijn, maar verlenging is onvermijdelijk', aldus demissionair premier Mark Rutte dinsdag op de persconferentie. Naast de verlenging van de huidige avondlockdown gaan de basisscholen volgende week dicht om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Maar kinderen hoeven tijdens die week geen onlineles te krijgen, zei Rutte. Scholen moeten wel opvang regelen voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, benadrukt Rutte tijdens de persconferentie. Ook liggen de ziekenhuizen nog vol met coronapatiënten. Daardoor moet reguliere zorg worden uitgesteld. Daarnaast zorgt de nieuwe coronavariant Omikron voor veel onzekerheid. 'Daarover weten we nog veel dingen niet', aldus Rutte. Zorgminister Hugo de Jonge zegt dat wat er wel bekend is over de Omikron-variant, genoeg is voor serieuze zorgen. Zo verspreidt deze variant zich veel sneller.
De persconferentie van het demissionaire kabinet was dinsdagavond om 19.00 uur live te zien op deze site en het tv-kanaal van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!