Tiener (16) rijdt in gestolen auto op politieauto in en scheurt weg

Achtervolging Politie
Achtervolging Politie
DEN HAAG - null
Een 16-jarige jongen uit Den Haag is zondagavond aangehouden na een wilde achtervolging in Rijswijk, meldt mediapartner
. Tijdens zijn vluchtpoging reed de jongen in een gestolen auto onder meer in op een politieauto. In de Havenstraat werd de verdachte uiteindelijk klemgereden en aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De politie ontdekte de jongen op de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk. Hierbij zagen ze dat het om een gestolen auto ging, waarop de achtervolging werd ingezet. De bestuurder probeerde aan de agenten te ontkomen door op een politieauto in te rijden en er met hoge snelheid vandoor te gaan. De automobilist reed naar de Havenstraat. Deze weg loopt echter dood, waardoor de wagen geen kant meer op kon. Bij de auto aangekomen bleek de bestuurder niet meer in de auto te zitten. Agenten hebben daarop direct de omgeving afgezet.
Rijden zonder rijbewijs
Tijdens de zoektocht werd de 16-jarige verdachte gevonden en direct gearresteerd. Hij zit vast voor het rijden zonder rijbewijs. De politie onderzoekt nog hoe de jonge Hagenaar aan de auto is gekomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!