Journalist Leo van der Velde heeft nu ook een kinderboek geschreven

Leo van der Velde leest voor aan Rachel en Chloë
Leo van der Velde leest voor aan Rachel en Chloë © Frank Jansen
DEN HAAG - null
Journalist Leo van der Velde heeft nu ook een kinderboek geschreven.
Chloë’s Story
, voorleesverhaaljes voor moeders en vaders, en grootouders, van hummels, peuters en kleuters. Zodra kleindochter Chloë (5) slaapt komen haar speelgoedbeesten en poppen tot leven. Varkentje Sophie, beertje Lika en grote broer Key, Minnie Mouse, prinses Bella, Eend, en nog meer knuffels, beleven dan spannende avonturen. Als ze wakker wordt zitten alle beesten weer stilletjes op hun plaats. Met als kop
Lieve Rachel
schrijft Van der Velde iedere vrijdag in
AD Haagsche Courant
een brief aan oudste kleindochter Rachel (9). De eerste vijftig afleveringen zijn gebundeld in een gelijknamig boek dat vorig jaar werd gekozen tot Beste Boek van Den Haag in 2019. 'Ik zag hoe Chloë opkeek tegen haar grote zus. Die op straat wordt herkend en soms aangesproken', vertelt Van der Velde. 'Toen kwam het hoge woord eruit. Fluisterend. Zij wilde ook zo graag een boek. Iedereen kan zich die wens voorstellen. Ik ook. Dat was voor mij de aanleiding.' Dankzij de Sint is het boek nu al bijna overal uitverkocht en alleen nog bij boekhandels als De Vries Van Stockum (Spui) en Paagman (Frederik Hendriklaan) verkrijgbaar.
Foto: Frank Jansen

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!